Vad finns det för riter/traditioner kring död?

För det första, usch vilken hemsk titel :O Men det här är faktiskt ganska intressant, så jag tänker skriva på ändå ;)
 
Man kan ju inte alltid veta när man ska dö, men om man själv vet om att man är svårt sjuk eller liknande finns det några små ritualer. Personen brukar tillbringa sina sista dagar i ett kloster. De hoppas även på att i dödsögonblicket bli upplyst, bli en Buddha och slippa bli återfödda igen. Om man är för svag för att ta sig till ett kloster kan munkarna komma hem till den döende och sjunga välsignelser.

Efter döden är det dags för en större ceremoni till minne av den döde som bränns på bål utanför klostret. I ceremonin deltar familj, vänner och munkar. Efter kremeringen går ofta de som deltagit under begravningen in i ett rum fullt med tända ljus och mattor på golvet. Där sitter man och äter i tystnad en väldigt enkel måltid. Det är meningen att denna stund ska ägnas åt att verkligen tänka på den avlidne personen, och håller därför denna stund väldigt enkel.

 



Kommentarer
DharaniBhat

Bra skrivet! Kortfattat och bra, man förstår. Tror inte att det behövs men kanske skulle du kunna ta med mer detaljer om hur begravningen går till. Fortfarande modernt skrivet, jag tycker att det är bra.

2013-01-29 @ 13:21:51
URL: http://dharanihindu.blogg.se/?tmp=474901


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0